Varför fotinlägg

 

Pronation

 

 

Anpassade efter dina behov

 

Våra formgjutna inlägg är anpassade för olika aktiviteter som kan passa dig som individ och den aktivitet som du ägnar dig åt. Det innebär att vi har olika basmodeller som är anpassade för löpning promenader golf cykling och andra aktiviteter. Därifrån jobbar vi vidare med att anpassa inläggen för dina behov.

 

Basmodellerna kan anpassas med förstärkningar och justeringar för just dina behov och aktiviteter vilket gör att du får ett optimalt stöd avlastning och aktiv support när du aktiverar dig. Detta innebär att du kan undvika trötthetssymptom och känna ett välbefinnande såväl under som efter dina aktiviteter.

 

 

Ont i ryggen - kolla fötterna

 

Ofta uppstår fot knä och ryggproblem p.g.a att fotställningen inte är korrekt. Detta innebär att redan från fotleden blir belastningen sned och påverkar övriga leder negativt resultatet blir en felaktig signal vidare upp i kroppen.

 

De vanligaste problemen är pronation (fotleden faller inåt och belastar fotens insida) supination (fotleden faller utåt och belastar fotens utsida) benhinneinflammation hallux valgus hammartå hälsporre hälseneinflammation samt plantar fascit. Dessa är vanligt förekommande vilka man kan förbättra och minimera med ett formgjutet inlägg i sina skor.

 

 

Ett formgjutet inlägg hjälper

 

Det finns ett flertal symptom och problem som kan minimeras med ett formgjutet inlägg med aktivt stöd och verkan samtidigt som det kombineras med en stabil sko. För att minimera dessa symptom är det klart fördelaktigt att använda ett par formgjutna inlägg som är anpassade för just din fot din person ditt steg och dina aktiviteter.

 

I vissa fall kan man förebygga framtida problem med att ge foten ett aktivt stöd som ett formgjutet inlägg innan symptomen uppstår.